Zoals veel beroemde films van Fritz Lang biedt ook Spione een mozaïekvertelling over een topcrimineel die de wereldheerschappij wil overnemen.

In de film zien we terugkerende Lang-thema’s zoals noodlot, angst, macht en paranoia. Deze vormen samen een dynamische samenzweringsthriller, die gebruikmaakt van de onderliggende spanningen in de Weimarrepubliek. De moderne stad wordt neergezet als bevrijdend en angstaanjagend.

Op het witte doek komt meesterbrein Haghi (Rudolph Klein-Rogge), die achter een wijdverbreide spionageoperatie zit, achter een riskante romance tussen een Russische dame die voor hem werkt, en de knappe agent 326.

Met inleiding

Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofddocent Kunsten, Cultuur & Media Julian Hanich. De inleiding is Engels gesproken.
De voorstellingen van de Fritz Lang films bevatten geen pauze meer.

 

Fritz Lang Retrospectief

We vertonen een retrospectief van Fritz Lang (1890, Wenen -  1976, Los Angeles), één van de grootheden van de cinema. Het retrospectief bestaat uit zeven hoogtepunten van Fritz Lang uit de Weimarperiode (1918 - 1933). De films zijn stuk voor stuk invloedrijke genrefilms en expressionistische meesterwerken van een onovertroffen stilist, steeds doortrokken van het naderende Duitse onheil.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunsten, Cultuur & Media van de RUG.

 

Alle Fritz Lang Films>>

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!