Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden.

Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen.

Met zijn moeder's dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten.

"Fraai melodrama"
VPRO cinema 2803
"Melancholiek verhaal met veel gevoel voor nuance"
NRC 2935

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,-.

Taal
Cantonees,Engels,Japans,en Mandarijn gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
90 min
Kijkwijzer
Acteurs
Tsuyoshi Ihara, Seiko Matsuda, Takumi Saitoh
Land
Singapore
Regie
Eric Khoo

Wekelijks de filmagenda in je inbox? >>

Wekelijks de filmagenda in je inbox? >>

Veelgestelde vagen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!