Persepolis laat het verhaal van Marjane zien, die op 9-jarige leeftijd in Iran wordt geconfronteerd met de Islamitische Revolutie.

De fundamentalisten dwingen de vrouwen tot het dragen van sluiers en zetten velen gevangen. Ondanks deze sociale terreur weet Marjane toch punk, Iron Maiden en Abba te ontdekken en later wordt ze door haar ouders naar Oostenrijk gestuurd om daar veilig naar school te gaan. Hoewel ze er na verloop van tijd geaccepteerd wordt, gaat naar het tirannieke bewind van Iran, omdat het simpelweg als haar thuis voelt. Ze besluit daar haar mening te blijven ventileren over wat ze ziet.

Met inleiding

Deze film wordt kort ingeleid. Binnenkort maken we de naam van de inleider bekend.

Language no problem

This movie is French spoken and has English subtitles.

Feminist Film Factory

We vertonen de serie Feminist Film Factory om de strijd voor gelijkheid te vieren, zoals de vrouwen voor ons ook deden én in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht in Groningen. Een serie om eens lekker te genieten van films over sterke en bijzondere vrouwen.

Alle Feminist Film Factory Films>>

Feminist Film Factory

Agenda

Dinsdag 9 juli
19:00 tot 20:36 Met inleiding
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
95 min
Acteurs
Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve en Danielle Darrieux
Land
Frankrijk, Verenigde Staten
Regie
Vincent Paronnaud en Marjane Satrapi

Veel gestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.