M - Eine Stadt sucht einen Mörder, is een aangrijpende film over een psychopaat die al acht kindermoorden op zijn geweten heeft en daarmee Berlijn in zijn greep houdt.

De politie maakt jacht op hem en verstoort de rust in de onderwereld. De Berlijnse criminelen openen eveneens de jacht. Deze tijdloze film stelt de individuele psychopaat tegenover de massahysterie. Beide even beklemmend.

Fritz Lang maakte van zijn eerste geluidsfilm met in de hoofdrol Peter Lorre meteen een meesterwerk. Hij laat op heel innovatieve wijze zien hoe beeld en geluid elkaar kunnen versterken. Het verhaal lijkt een bijtend commentaar op de komst van de nazi's.

Met inleiding

Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofddocent Kunsten, Cultuur & Media Julian Hanich. De inleiding is Engels gesproken.

Fritz Lang Retrospectief

We vertonen een retrospectief van Fritz Lang (1890, Wenen -  1976, Los Angeles), één van de grootheden van de cinema. Het retrospectief bestaat uit zeven hoogtepunten van Fritz Lang uit de Weimarperiode (1918 - 1933). De films zijn stuk voor stuk invloedrijke genrefilms en expressionistische meesterwerken van een onovertroffen stilist, steeds doortrokken van het naderende Duitse onheil.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunsten, Cultuur & Media van de RUG.

 

Alle Fritz Lang Films>>

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel op de felste stand.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!