Les Valseuses is de controversiële en shockerende klassieker met de jonge Isabelle Huppert.

Boos op de wereld trekken Jean-Claude (Gérard Depardieu) en Pierrot (Patrick Dewaere) doelloos door het Franse platteland op zoek naar vrouwen en plezier. Op hun tocht laten ze een spoor van vernieling, diefstal, mishandeling en aanranding achter. Als ze de kapster Marie-Ange (Miou-Miou) ontmoeten, en zij met hen meegaat, raken ze beiden gefrustreerd, omdat zij niet genoeg genot kan verschaffen. Ze besluiten de ideale vrouw te vinden. Isabelle Huppert is te zien als verlegen tiener met gemengde gevoelens voor de bandeloze anti-helden.

Pak je kans om de film alsnog te kunnen zien. Omdat de vorige voorstelling uitverkocht was hebben we op veler verzoek een extra voorstelling toegevoegd.

++

Isabelle Huppert

Het Eye Filmmuseum brengt als hommage aan de Franse actrice Isabelle Huppert een aantal van haar films opnieuw uit. Deze zijn natuurlijk ook bij ons te zien. 

Parisienne Huppert is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Ze heeft tot nu toe in meer dan 100 films een rol vertolkt, en werkte samen met vele grote regisseurs, van Godard tot Tavernier en Chabrol, van Michael Haneke tot Paul Verhoeven. Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe. Voor haar rol in Paul Verhoevens Elle (2016) werd ze genomineerd voor een Oscar.

ALLE ISABELLE HUPPERT FILMS >>

Taal
Frans gesproken | Nederlands ondertiteldd
Duur
115 min
Kijkwijzer
Acteurs
Gérard Depardieu, Patrick Dewaere, Miou-Miou, Isabelle Huppert
Land
Frankrijk
Regie
Bertrand Blier

Misschien vind je dit ook leuk

  • Film
  • thriller
La Pianiste
dinsdag 27 augustus 19:30 tot 21:33

La Pianiste

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!