Het franse drama Le Semeur volgt het verhaal van Violette (Pauline Burlet). Als het leger van Napoleon III een opstand neerslaat worden ook alle mannen uit het bergdorpje van Violette gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien.

Het is zwaar zonder de mannen. De oogst moet worden binnengehaald, de nodige reparaties aan de huizen moeten worden uitgevoerd, maar er moet ook weer worden gezaaid. Na maanden zonder uitzicht op een terugkomst van de mannen, worden de vrouwen wanhopig. Ook zijn ze bang kinderloos te blijven. Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen.

Voorstelling in samenwerking met Institut Français Groningen.

Agenda

Dinsdag 18 juni
19:30 tot 21:19
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
98 min
Kijkwijzer
Acteurs
Alban Lenoir, Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Iliana Zabeth
Land
België,Frankrijk
Regie
Marine Francen

Misschien vind je dit ook leuk

Le jeu
  • Film
  • Ciné-club
  • komedie
dinsdag 4 juni 19:30 tot 21:15

Le jeu

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.