Een prachtige zomer in Rome. De toeristen verdringen elkaar op het Janiculum: een Japanner is zichtbaar getroffen door zoveel schoonheid. 

Jep Gambardella - een knappe man met een onweerstaanbare charme, ondanks de eerste, zichtbare tekenen van zijn oudere leeftijd - geniet van het mondaine leven in de stad. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht.

Hij is een succesvol journalist, een onverbeterlijke verleider, in zijn jeugd schreef hij een roman die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Hij verbergt zijn ontzetting achter een cynische en gedesillusioneerde houding en een bittere, klare kijk op de wereld.

Op het terras van zijn appartement in Rome met uitzicht op het Colosseum, geeft hij feestjes waarop de "menselijke machine" - de titel van zijn roman - zich bloot geeft en de komedie van het niets zich afspeelt. Jep droomt er soms van om terug te gaan schrijven, gestimuleerd door de herinneringen aan een jeugdliefde.

Maar zal het hem lukken? Zal hij de afkeer van zichzelf en van de anderen overwinnen in een oogverblindend mooie stad die tegelijkertijd iets verlammends heeft?

Cineville top 10 | zondag 24 maart

Hoera, Cineville bestaat 10 jaar! Daarom vertonen we in één dag de beste 10 films van de afgelopen 10 jaar, volgens Cineville-publiek.
Bekijk ze alle 10 >>

Taal
Italiaans, Nederlands ondertiteld
Duur
142 min
Kijkwijzer
Acteurs
Toni Servillo, Serena Grandi en Sabrina Ferilli
Land
Italië
Regie
Paolo Sorrentino

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde filmvragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.