In de romantische film La Dentellière volgen we Pomme (Huppert) een jonge, eenvoudige kapster, die samen met haar moeder in Parijs leeft. Ze heeft weinig grote ambities, en leeft haar leven als een ietwat verlegen en teruggetrokken bedachtzaam meisje.

Pomme en haar goede vriendin, de wat oudere en extraverte Marylène, lijken compleet tegenovergesteld. Maar zoals later zal blijken zijn ze beiden even kwetsbaar voor mannen en ongeluk in de liefde. Pomme en Marylène vertrekken voor een vakantie naar de kust. Daar laat Marylène Pomme halverwege in de steek voor een man.

Wanneer Pomme op een terras zit wordt ze aangesproken door ene François. Deze Sorbonne-student is in intelligent opzicht de tegenpool van Pomme. Toch wordt hij door haar aangetrokken. Hij weet door haar stille façade heen te dringen en de twee krijgen een relatie. Vanaf dan volgt de film hoe Pomme in contact komt met het intellectuele milieu van Parijs. Eerst heeft François de hoop dat Pomme hierdoor aangestoken wordt en meer ambities krijgt in haar leven. Maar Pomme lijkt gelukkig te zijn zoals ze is.

Huppert kiest bij haar rolkeuze vaak voor non-conformistische vrouwen. In een interview zegt ze: 'Het zijn vooral vrouwen die zich in stilte proberen los te maken. Ik zoek naar de frictie tussen vrijheid en afspraken. Het tussengebied waarin zekerheden worden losgelaten zonder dat er concreet iets nieuws voor in de plaats komt.'

++

Isabelle Huppert

Het Eye Filmmuseum brengt als hommage aan de Franse actrice Isabelle Huppert een aantal van haar films opnieuw uit. Deze zijn natuurlijk ook bij ons te zien. 

Parisienne Huppert is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Ze heeft tot nu toe in meer dan 100 films een rol vertolkt, en werkte samen met vele grote regisseurs, van Godard tot Tavernier en Chabrol, van Michael Haneke tot Paul Verhoeven. Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe. Voor haar rol in Paul Verhoevens Elle (2016) werd ze genomineerd voor een Oscar.

ALLE ISABELLE HUPPERT FILMS >>

Taal
Frans gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
103 min
Acteurs
Isabelle Huppert, Yves Beneyton, Florence Giorgetti
Land
Frankrijk,Zwitserland
Regie
Claude Goretta

Misschien vind je dit ook leuk

  • Film
  • biografisch
La promesse de l’aube
dinsdag 10 september 19:00 tot 21:21

La promesse de l’aube

  • Film
  • thriller
La Pianiste
dinsdag 27 augustus 19:30 tot 21:33

La Pianiste

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!