Volgens regisseur Chabrol was de film bedoeld als 'een Marxistische film over de klassenstrijd', maar bovenal is La Cérémonie een fascinerende, goedgemaakte thriller.

Sophie (Sandrine Bonnaire) krijgt een baan als huishoudster bij het rijke Franse gezin van kunsthandelaar Georges (Jean-Piere Cassel). Hoewel ze haar werk uitstekend doet blijft het toch schuren tussen Sophie en de familie, ook omdat Sophie haar analfabetisme - en een duister geheim uit het verleden - verborgen wil houden. Wel sluit ze vriendschap met een nieuwsgierige postbode, Jeanne, (Isabelle Huppert), die ook iets te verbergen heeft.

++

Isabelle Huppert

Het Eye Filmmuseum brengt als hommage aan de Franse actrice Isabelle Huppert een aantal van haar films opnieuw uit. Deze zijn natuurlijk ook bij ons te zien. 

Parisienne Huppert is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Ze heeft tot nu toe in meer dan 100 films een rol vertolkt, en werkte samen met vele grote regisseurs, van Godard tot Tavernier en Chabrol, van Michael Haneke tot Paul Verhoeven. Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe. Voor haar rol in Paul Verhoevens Elle (2016) werd ze genomineerd voor een Oscar.

ALLE ISABELLE HUPPERT FILMS >>

Taal
Frans gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
112 min
Kijkwijzer
Acteurs
Isabelle Huppert, Sandrine Bonnaire, Jacqueline Bisset
Land
Frankrijk,Duitsland
Regie
Claude Chabrol

Misschien vind je dit ook leuk

  • Film
  • LHBT
  • coming of age
  • drama
L'animale
maandag 26 augustus 21:00 tot 22:46

L'animale

  • Film
  • thriller
La Pianiste
dinsdag 27 augustus 19:30 tot 21:33

La Pianiste

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!