"Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én als mens tekort heeft geschoten nog rechtzetten?

Filmmaker Dennis Alink (Sluizer Speaks, Unknown Brood) duikt diep in het leven van Freek. De filmmaker dient daarbij als spiegel maar ook als geweten. Hij leidt de onnavolgbare kunstenaar langs oude demonen en pijnpunten zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht.

Houdt Freek zich aan zijn voornemen af te rekenen met het verleden? Confrontaties met collega’s als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella, vinden hun weerslag in zijn optredens. In hoeverre gebruikt Freek het podium om aan de realiteit te ontsnappen?

Geleidelijk ontstaat het beeld van een man voor wie de bühne verlaten geen optie is. Met Freek komen we mee het podium op, het applaus is overweldigend.

In tegenstelling tot eerder bericht zijn Freek en Hella de Jonge helaas niet aanwezig voor een Q&A.

"Verrassend veelzijdig portret van een grote cabaretier"
NRC 2851
Taal
Nederlands gesproken
Duur
81 min
Land
Nederland
Regie
Dennis Alink

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik de speeltijden zien / kaarten kopen?

Films gaan altijd in première op een donderdag. Op de maandag daarvoor puzzelen we het programma in elkaar en zetten we de kaartverkoop open. Check dus op de maandag vóór de premièredonderdag vanaf 17.00 uur onze website. Of schrijf je in voor onze filmnieuwsbrief!

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!