De laatste film van de Dr. Mabuse trilogie van Fritz Lang. Mabuse heeft in een inrichting waar hij opgesloten is nog grootse plannen voor onder meer een juwelenroof uitgewerkt.

Zelfs als hij overleden is, blijken dergelijke plannen te worden uitgevoerd. Na veel speurwerk ontdekt de politie dat de directeur van de inrichting Mabuse's kwade genius over heeft genomen.

Goebbels verbood de film omdat hij meende dat Mabuse door een man als Hitler verslagen had moeten worden, waarop Lang dezelfde avond nog zijn koffers pakte.

Met inleiding + pauze

Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofddocent Kunsten, Cultuur & Media Julian Hanich. De inleiding is Engels gesproken. In de film zit een pauze van 15 minuten.

 

Fritz Lang Retrospectief

We vertonen een retrospectief van Fritz Lang (1890, Wenen -  1976, Los Angeles), één van de grootheden van de cinema. Het retrospectief bestaat uit zeven hoogtepunten van Fritz Lang uit de Weimarperiode (1918 - 1933). De films zijn stuk voor stuk invloedrijke genrefilms en expressionistische meesterwerken van een onovertroffen stilist, steeds doortrokken van het naderende Duitse onheil.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunsten, Cultuur & Media van de RUG.

 

Alle Fritz Lang Films>>

Agenda

Maandag 3 juni
20:00 tot 22:03 Met pauze, Met inleiding
Zaal 2
€ 6,00
Taal
Duits gesproken, Engels ondertiteld
Duur
122 min
Acteurs
Rudolf Klein-Rogge, Otto Wernicke, Karl Meixner
Land
Duitsland
Regie
Fritz Lang

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.