Biografie over Ian Curtis.

Ian, de legendarische zanger van de Britse band Joy Division, pleegde aan de vooravond van hun eerste concerttour in de VS op 23-jarige leeftijd zelfmoord.

De film belicht zijn grote liefde voor zijn vrouw Deborah en hun kindje, ondanks een ontluikende romance met een Belgische rockjournaliste en zijn epilepsieaanvallen en alle energieconsumerende optredens met zijn band.

Deze voorstelling op de jaarlijkse Blue Monday is een samenwerking met Marvelous Mind, een initiatief van het UMC Groningen om hersenonderzoek onder de aandacht te brengen. Deze voorstelling wordt ingeleid door Robert Schoevers, hoofd van de afdeling psychiatrie van het UMCG.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
119 min
Kijkwijzer
Acteurs
Sam Riley, Samantha Morton en Alexandra Maria Lara
Land
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Australië, Japan
Regie
Anton Corbijn

Misschien vind je dit ook leuk

Free Solo
  • Documentaire
  • Oscar
  • natuur
zaterdag 23 maart 17:25 - 19:15

Free Solo

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.