Portret van het in wantoestand verkerende Venezuela, gezien door de ogen van vijf vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden.

Allen hebben zij dagelijks te kampen met de ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en andere levensmiddelen. Ook zijn er vele politieke gevangenen en een gebrekkige rechtspraak, en viert de criminaliteit hoogtij. Dit alles is voor veel bewoners van het land, en met name de geportretteerde vrouwen in deze film, meer dan genoeg reden om te willen vertrekken.

Volgens regisseur Margarita Cadenas was Venezuela ooit een rijk, beeldschoon en welvarend land dat zich nu in chaos heeft gestort. Ze volgt in haar film vijf verschillende vrouwen die ieder op hun eigen manier te maken hebben met de erbarmelijke toestand waarin het land verkeert. Een moeder kan in de supermarkt geen luiers of babyvoeding kopen voor haar kind en heeft nauwelijks toegang tot schoon water. In ziekenhuizen is er te weinig materiaal om patiënten fatsoenlijk te behandelen en ook is er een groot tekort aan medicijnen. Ondertussen doet de overheid niets, behalve het opsluiten van politieke tegenstanders. Drugshandel, geweld en moorden zijn er aan de orde van de dag, terwijl het justitiële systeem nauwelijks functioneert.

Deze voorstelling is in samenwerking met World Press Photo, wordt Engels ondertiteld en wordt ingeleid door fotograaf Sven Sleur. De inleiding is in het Engels.

Taal
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
83 min
Land
Frankrijk
Regie
Margarita Cadenas
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.