In de zomer van 2016 werd de zwarte cd-verkoper Alton Sterling in de Amerikaanse staat Louisiana doodgeschoten door twee witte politieagenten. 

Ze werden niet vervolgd, wat leidde tot een storm van protest onder leiding van de New Black Panther Party – de opvolger van de in de jaren zestig opgerichte beweging die streed voor gelijke rechten voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

In What You Gonna Do When the World's on Fire? volgt de Italiaanse filmmaker Roberto Minervini van zeer dichtbij de protesten onder leiding van de onverschrokken Krystal Muhammad. De acties worden doorsneden met beelden van Judy Hill, een afgekickte zangeres die een bar runt in New Orleans, en de gesprekken tussen de broers Ronaldo en Titus en hun moeder, die als een leeuw vecht voor een betere toekomst voor haar kroost.

De registrerende, in prachtig zwart-wit geschoten documentaire was opgenomen in de Gouden Leeuw-competitie van het afgelopen festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

"Deze verhalen zijn groter dan anekdotes"
NRC 2854
Taal
Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
123 min
Kijkwijzer
Land
Italië,VS,Frankrijk
Regie
Roberto Minervini

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!