Twaalf jaar lang richtte regisseur Omar Shargawi de camera op zichzelf en zijn familie. Western Arabs is een universeel verhaal over familie en traditie, waarbij geen emotie verhuld wordt.

Shargawi toont op intieme wijze de relatie met zijn vader Munir. Ze hebben elkaar nooit echt begrepen en de gemoederen lopen vaak hoog op. Munir vluchtte als een van de eerste Palestijnen naar Denemarken, strandde in Kopenhagen en ontmoette daar zijn Deense vrouw met wie hij drie kinderen kreeg. Omar bevindt zich nu tussen zijn Deense toekomst en zijn Palestijnse voorvaderen.

Hoe gaat hij om met deze gespleten identiteit? En hoe komen Omar en zijn vader nader tot elkaar? Deze hybride documentaire biedt een ontstuimige blik op een vader-zoonrelatie.

Omar Shargawi’s eerdere films werden vertoond op vele internationale festivals, waaronder Sundance en IFFR, waar hij een Tiger won. 

Agenda

Woensdag 1 mei
19:25 tot 20:45
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Deens, Engels, Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
77 min
Kijkwijzer
Land
Denemarken, Nederland
Regie
Omar Shargawi

Misschien vind je dit ook leuk

Ganz: How I Lost My Beetle
  • Documentaire
zondag 5 mei 15:30 tot 16:55

Ganz: How I Lost My Beetle

The Man Who Stole Banksy
  • Documentaire
  • kunst
woensdag 8 mei 19:30 tot 21:03

The Man Who Stole Banksy

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.