The Man Who Stole Banksy laat de fascinerende tocht van Banksy's schildering Soldaat die papieren van ezel controleert van Bethlehem naar musea over de hele wereld zien. 

In 2007 schildert Banksy in Bethlehem een soldaat die de papieren van een ezel controleert. Bedoeld als uiting van verwondering, maar door Palestijnen met grote ergernis bekeken. Een taxichauffeur besluit de muurschildering uit te zagen en op eBay aan te bieden. Wat volgt is een fascinerende tocht naar gerenommeerde musea, kunstverzamelaars over de hele wereld en is uiteindelijk te koop op een kunstveiling.

Filmmaker Proserpio interviewt bewoners uit Bethlehem, advocaten, kunstliefhebbers en kunsthandelaren en stuit op een schimmige wereld waar muurkunst te koop wordt aangeboden. Ieder heeft een eigen excuus om in muurkunst te handelen; uit commercie, om kunst te bewaren, beroepend op publiek eigendom of is het uiteindelijk toch diefstal?

Agenda

Woensdag 8 mei
19:30 tot 21:03
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
93 min
Kijkwijzer
Land
Italië
Regie
Marco Proserpio

Misschien vind je dit ook leuk

Ganz: How I Lost My Beetle
  • Documentaire
zondag 5 mei 15:30 tot 16:55

Ganz: How I Lost My Beetle

Western Arabs
  • Documentaire
woensdag 1 mei 19:25 tot 20:45

Western Arabs

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.