De spannende en meeslepende verhaallijn, de aangrijpende muziek en de aanstekelijke personages met hun onnavolgbare levens, die gaandeweg een wending nemen – of is het je vooringenomen idee over daken thuislozen dat kantelt? – maken deze filmopera tot een bijzondere bioscoopervaring.

Twintig daklozen, één opera. Met de opera The Disciples - een straatopera – geïnspireerd op Los olvidados van Luis Buñuel – geschreven door Ramón Gieling en gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen, laten zij de leden van het Amsterdamse dak - en thuislozenkoor De Straatklinkers een verhevigde, criminele, versie van zichzelf spelen en zingen.

Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen. Het is daarom niet de opera, maar de weg er naar toe die in de film centraal staat. Het repetitieproces en de off-the-record persoonlijke portretten van de ongeschoolde zangers leiden ten slotte naar de opera waarin zij als de Apostelen van het Niets hun ziel bloot geven.

Agenda

Woensdag 26 december
19:30 tot 21:05
Zaal 4
€ 10,00
Taal
Nederlands gesproken
Duur
91 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2018
Regie
Ramón Gieling

Misschien vind je dit ook leuk

Fanny & Alexander
  • Filmspecial
  • klassieker
zondag 23 december 15:30 - 18:50

Fanny & Alexander

Maurice
  • Filmspecial
  • klassieker
zondag 24 maart 16:00 - 16:00

Maurice

Vive l'amour
  • Filmspecial
  • Aziatisch
  • klassieker
zondag 13 januari 16:15 - 18:13

Vive l'amour

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.