Miel-Emile vertelt over het complexe leven van Emile en zijn familie in de Franse Pyreneeën en dat er, ondanks alles, altijd een opening is namelijk het op zoek gaan naar je persoonlijke weg.

Miel is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Door de innerlijke monologen van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, zien we de ver strekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen we tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe privéleven van nu. In de brieven van de moeder van Miel (voice-over door de kleindochter), wordt het romantische idee van het leven daar verbrijzeld door haar woorden.

Inleiding + Q&A op 28 april

Na afloop van de voorstelling op zondag 28 april is er een Q&A met regisseur Peter van Houten. 

Taal
Nederlands, Frans, Nederlands ondertiteld
Duur
145 min
Kijkwijzer
Acteurs
Emile Raaijmakers, Rilke Raaijmakers
Land
Nederland
Regie
Peter van Houten

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.