Kazuhiro Soda schildert een warm portret van de verdwijnende wereld van het Japanse vissersplaatsje Ushimado. Met nieuwsgierigheid als leidraad volgt hij de oude visser Waichan en andere inwoners. Gevangen in prachtig zwartwit, met een rijkdom aan treffende details, veel charme, een toets tragiek en een mooie bijrol voor de straatkatten.

Inleiding

Deze film wordt ingeleid door filmjournalist Sasja Koetsier van Filmkrant.Live. De inleiding is in het Nederlands.

English

Guided by curiosity, with warmth and a touch of poetry, Kazuhiro Soda captures life in a disappearing Japanese fishing village.

This documentary has a short introduction in Dutch. The screening itself is Japanese spoken and has English subtitles.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
122 min
Land
Japan, VS
Regie
Kazuhiro Soda

Hele IDFA-programma >>

Hele IDFA-programma >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.