Het verhaal van Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter Hitlers Volkswagen die verbannen door de nazi's roemloos stierf in Australië. Zijn biograaf en familieleden proberen zijn nalatenschap bekend te maken en letterlijk weer op de weg te krijgen.

Josef Ganz, auto-ingenieur en redacteur van het vaktijdschrift Motor-Kritik, verraste Duitsland toen hij in 1932 in een revolutionaire kleine auto verscheen. Het was zijn droom: een lichte en wendbare auto die iedereen zich kan permitteren. Adolf Hitler, eenmaal aan de macht, deelde zijn droom. Alleen was er in Hitlers Duitsland geen plek voor de Joodse uitvinder Ganz. Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. In de film brengen Ganz' familie en bewonderaars zijn verloren erfgoed weer tot leven.

"Miskende bedenker krijgt eindelijk een stem"
de volkskrant 2392

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,-.

Taal
Engels Duits Nederlands gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Kijkwijzer
Land
Duitsland,Nederland
Regie
Suzanne Raes

Misschien vind je dit ook leuk

  • Documentaire
  • drama
Three Identical Strangers
maandag 24 juni 18:45 tot 20:31

Three Identical Strangers

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!