Ganz: How I Lost My Beetle volgt het verhaal van Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter Hitlers' Volkswagen die verbannen door de nazi’s roemloos stierf in Australië.

Josef Ganz, auto-ingenieur en redacteur van het vaktijdschrift Motor-Kritik, verraste Duitsland toen hij in 1932 in een revolutionaire kleine auto verscheen. Het was zijn droom, een lichte en wendbare auto die iedereen zich kan permitteren. Hitler, net aan de macht, deelde zijn droom. Alleen was er in Hitlers Duitsland geen plek voor de Joodse uitvinder Ganz.

Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. Zijn biograaf en familieleden proberen zijn nalatenschap bekend te maken en letterlijk weer op de weg te krijgen.

Agenda

Zondag 5 mei
15:30 tot 16:55
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Engels, Duits, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Land
Duitsland, Nederland
Regie
Suzanne Raes

Misschien vind je dit ook leuk

Miel-Emile
  • Documentaire
  • Frans
  • drama
woensdag 24 april 19:00 tot 21:25

Miel-Emile

The Man Who Stole Banksy
  • Documentaire
  • kunst
woensdag 8 mei 19:30 tot 21:03

The Man Who Stole Banksy

Western Arabs
  • Documentaire
woensdag 1 mei 19:25 tot 20:45

Western Arabs

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.