Christo: Walking on Water is een energieke en liefdevolle documentaire over de knotsgekke realisering van The Floating Piers. Het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld. Ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid.

"Geestig portret van Bulgaarse kunstenaar"
De Volkskrant
"Een onthullend en onthutsend inkijkje in de kunstwereld"
NRC

Agenda

Zaterdag 25 mei
13:15 tot 15:10
Zaal 3
€ 10,50
Zondag 26 mei
11:30 tot 13:25
Zaal 1
€ 10,50
Woensdag 29 mei
19:30 tot 21:25
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Engels en Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
105 min
Kijkwijzer
Acteurs
Christo
Land
VS,Duitsland,Italië,Verenigde Arabische Emiraten
Regie
Andrey Paounov

Misschien vind je dit ook leuk

Three Identical Strangers
  • Documentaire
  • drama
vrijdag 24 mei 17:00 tot 18:46

Three Identical Strangers

Camino, een featurelength selfie
  • Documentaire
woensdag 5 juni 19:00 tot 20:36

Camino, een featurelength selfie

Devil's Pie - D'Angelo
  • Film
  • biografisch
  • muziek
woensdag 29 mei 20:00 tot 21:34

Devil's Pie - D'Angelo

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Tot wanneer draait een film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.