Tijdens Best of IDFA 2018 on tour zie je het beste van IDFA in één programma. Vier bijzondere films, drie lange en één korte, allemaal bekroond met een IDFA Award.

Los Reyes

Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Twee zwerfhonden hebben van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners hun thuis gemaakt. De tieners die hen omringen zijn kinderen uit alle lagen van de bevolking. In voice-over horen we ze praten over hun problematische levens. Maar de fenomenale, dromerige beelden van deze bijna sprookjesachtige film zijn geheel gewijd aan het subtiele spel tussen de honden, die zich vermaken met een bal, een stok, een steen en met elkaar.

Los Reyes heeft de Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary gewonnen.

Taal: Spaans (Nederlands ondertiteld) Land: Chili, Duitsland Jaar: 2018 Regisseur: Bettina Perut, Iván Osnovikoff Duur: 78 minuten

Don't be a dick about it

Peter en Matthew hebben allebei rood haar, groeien op bij hun ouders, zijn dol op elkaar en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Peter is geobsedeerd door het televisieprogramma Survivor, zijn jongere broer Matthew heeft een extreme angst voor honden en probeert daar vanaf te komen. De camera volgt de twee liefdevol in hun dagelijkse leven thuis, dat gekenmerkt wordt door een warm familieleven, gezelligheid en een flinke ruzie hier en daar – de twee blijven broers. 

Don't be a dick about it heeft de VPRO IDFA Audience Award gewonnen.

Taal: Engels (Nederlands ondertiteld) Land: Verenigde Staten Jaar: 2017 Regisseur: Benjamin Mullinkosson Duur: 69 minuten 

Island of the hungry ghosts

De beelden van de krabbentrek op het in de Indische Oceaan gelegen Christmas Island hadden in een natuurfilm niet misstaan. Maar Gabrielle Brady contrasteert dit fenomeen in haar eerste lange documentaire met een heel andere vorm van migratie. De idealistische traumatherapeut Poh Lin bezoekt daar het zwaarbewaakte Australische detentiecentrum voor illegale immigranten, die er vaak jarenlang zonder enig perspectief worden vastgehouden. De kalme registraties van de gesprekken die Poh Lin met hen heeft vormen samen met andere observaties op het tropische eiland een intuïtief gecomponeerd, metaforisch mozaïek. 

Island of the hungry ghosts heeft de Amsterdam Human Rights Award gewonnen.

Taal: Engels, Frans, Farsi, Mandarijn, Kantonees, Hokkien (Nederlands ondertiteld) Land: Duitsland, Engeland, Australië Jaar: 2018 Regisseur: Gabrielle Brady Duur: 98 minuten

The man who looked beyond the horizon

Ruim veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader de stoute schoenen aan te trekken. Met een piepklein zeilbootje verliet hij de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd dat bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan. Het is een verhaal dat filmmaker Martijn Blekendaal altijd heeft gefascineerd. Niet alleen vanwege die verdwijning zelf, maar door het hele mysterie eromheen. Via een wild flitsende montage met sprongetjes langs verschillende tijden, plekken en personen laat Blekendaal zijn kijkers speels inzien dat Bas Jan iets specialers heeft achtergelaten dan alleen een mysterie.

The man who looked beyond the horizon heeft de IDFA Special Jury Award for Children's Documentary gewonnen. 

Taal: Nederlands, Engels (Nederlands ondertiteld) Land: Nederland, VS Jaar: 2018 Regisseur: Martijn Blekendaal Duur: 26 minuten

Agenda

Zondag 13 januari
11:00 tot 16:00
Zaal 4
€ 25,00

• Op vertoon van de BankGiro Loterij VIP kaart kunnen maximaal 2 tickets worden aangeschaft voor een tarief van € 20,00 per ticket.
• Cineville-pashouders betalen een toeslag van € 14,50, alleen verkrijgbaar aan de kassa van het Hereplein.

Duur
300 min

Misschien vind je dit ook leuk

De chaque instant
  • Documentaire
  • Frans
vrijdag 14 december 13:00 - 14:50

De chaque instant

Veelgestelde filmvragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.