Apollo 11 geeft je een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw.

In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. De bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in ruimtevaartuig Columbia, dat rond de maan cirkelde.

Nu 50 jaar na deze historische gebeurtenis komt regisseur Todd Douglas Miller (Dinosaur 13) met een documentaire. Hiervoor maakte hij gebruik van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen.

André Kuipers zelf is ook heel enthousiast over de film. Hij noemt het "een fascinerende 90 minuten lange documentaire met geweldig nieuw materiaal en een uitstekende muzikale score".

"Een loeispannende speelfilm"
AD 2850
"De kijker krijgt veel ruimte om zelf weg te dromen"
NRC 2933
"Eén van de meest verbluffende films over ruimtevaart ooit"
The Guardian 2934

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,-.

Taal
Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
93 min
Kijkwijzer
Land
VS
Regie
Todd Douglas Miller

Misschien vind je dit ook leuk

  • Documentaire
  • biografisch
  • sport
Diego Maradona
zondag 18 augustus 16:00 tot 18:15

Diego Maradona

  • Documentaire
  • Groningen
Veearts Maaike
zondag 18 augustus 11:05 tot 12:52

Veearts Maaike

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!