Ontmoet een levend boek

Op zaterdag 29 juni vindt Human Library plaats bij onze bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Goningen. Hier ontmoet je een 'levend boek'. Dit zijn mensen die dagelijks te maken hebben met vooroordelen, vanwege hun achtergrond of overtuiging. Met een boek uit de Human Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Agenda

Zaterdag 29 juni
13:00 tot 17:00
Het Buro

Onze levende boeken

Hieronder stellen wij iedere week een nieuw 'levend boek' voor. Blijf dus op de hoogte van al onze boeken door wekelijks hier een kijkje te nemen. 

Levend boek Angela

Op een jonge leeftijd heb ik ervoor gekozen om geen kinderen te nemen. Veel mensen vinden dat vreemd. Persoonlijk denk ik dat er al genoeg mensen op aarde zijn. Ik ben genetisch ook belast met wat aandoeningen en die wil ik niet per se doorgeven. Adoptie blijft altijd nog een mogelijkheid, maar dat zeg ik eigenlijk meer om mensen tevreden te stellen als ze hun kinderwens willen opdringen. Bovendien zijn er genoeg mensen die ouder zijn geworden en er spijt van hebben gekregen. Dat gaat mij niet gebeuren. 

Levend boek Angela

Hoe het werkt

Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare levende boeken. Op een groot bord kun je zien of dat boek niet op dat moment is uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het 'menselijke boek' met elkaar in contact. En worden de spelregels uitgelegd (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ‘teruggezet’). De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

Waarom Human Library?

Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Hoe Human Library is ontstaan

Het concept van de Human Library is oorspronkelijk ontwikkeld in Kopenhagen, Denemarken, in het jaar 2000. Het vond plaats op het festival Roskilde en het werd georganiseerd door een groep jongeren. Een van hen was in 1993 neergestoken tijdens het uitgaan (hij overleefde het wel gelukkig). Samen besloten zij om iets doen aan geweld in de samenleving. Zo ontstond de organisatie 'Stop the Violence' en uiteindelijk de Human Library.

De eerste editie was al in Groningen!

Human Library NL is oorspronkelijk gestart in Groningen (2014). De eerste editie vond plaats in het Groninger Forum. Sinds 2017 worden er ook Human Libraries in andere steden georganiseerd, met financiële steun van Europe Direct.

Human Library >>

Agenda

Zaterdag 29 juni
13:00 tot 17:00
Het Buro

Locatie + adres

Boekentips in je mailbox? >>

Boekentips in je mailbox? >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!