Ontmoet een levend boek

Op zaterdag 29 juni vindt Human Library plaats bij onze bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Goningen. Hier ontmoet je een 'levend boek'. Dit zijn mensen die dagelijks te maken hebben met vooroordelen, vanwege hun achtergrond of overtuiging. Met een boek uit de Human Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Agenda

Zaterdag 29 juni
13:00 tot 17:00
Het Buro

Hoe het werkt

Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare levende boeken. Op een groot bord kun je zien of dat boek niet op dat moment is uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het 'menselijke boek' met elkaar in contact. En worden de spelregels uitgelegd (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ‘teruggezet’). De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

Waarom Human Library?

Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Hoe Human Library is ontstaan

Het concept van de Human Library is oorspronkelijk ontwikkeld in Kopenhagen, Denemarken, in het jaar 2000. Het vond plaats op het festival Roskilde en het werd georganiseerd door een groep jongeren. Een van hen was in 1993 neergestoken tijdens het uitgaan (hij overleefde het wel gelukkig). Samen besloten zij om iets doen aan geweld in de samenleving. Zo ontstond de organisatie 'Stop the Violence' en uiteindelijk de Human Library.

De eerste editie was al in Groningen!

Human Library NL is oorspronkelijk gestart in Groningen (2014). De eerste editie vond plaats in het Groninger Forum. Sinds 2017 worden er ook Human Libraries in andere steden georganiseerd, met financiële steun van Europe Direct.

Human Library >>

Locatie + adres

Boekentips in je mailbox? >>

Boekentips in je mailbox? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.