Ervaar hoe het is om kunst-filosoof in één dag te worden tijdens deze vier uur durende workshop van Arthur D' Ansembourg. Maak kennis met de aanstekelijkheid van filosoferen over kunst en zet je hoofd en hart aan het werk. We geven betekenis en kennen waarde toe aan de kunstwerken die ons boeien. Ze hebben het vermogen om te spiegelen hoe we onszelf en de wereld ervaren. Maar wat denken we eigenlijk als we kijken naar kunst? En welke rol speelt kunst in ons leven? Deze workshop gaat het om niets minder dan kijken naar en filosoferen over kunstwerken. De gemiddelde museumbezoeker neemt 9 seconden de tijd om te kijken naar een kunstwerk. Maar als je de tijd neemt om te kijken dan is een kunstwerk niet alleen iets wat je ziet, het geeft je óók iets te denken en het roept gevoelens, herinneringen en vragen op. Wat zegt dat over jouw kijk op de kunst? Je denken wordt uitgedaagd op deze dag maar we laten ons ook bijlichten door het gedachtegoed van enkele filosofen.

Docent Arthur D' Ansembourg
Duur 1 x 4 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Alle cursussen en workshops >>

Alle cursussen en workshops >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.