De meeste boeken blijven kort in de schijnwerpers staan en worden vervolgens vergeten. Een kleine groep romans wordt echter door elke volgende generatie opnieuw gelezen. Ook beginnende auteurs  ontlenen steeds weer inspiratie aan deze meesterwerken. In Mijlpalen in de literatuur nemen docenten Roos Custers en Coen Peppelenbos het werk en de status van een klassieker onder de loep en laten zien waarom het boek zo belangrijk en inspirerend is.

Penelope Fitzgerald (1916-2000) begon pas op latere leeftijd aan een carrière als romanschrijfster en publiceerde een serie romans die hoog geprezen werden. Het begin van de lente, een poëtisch en mysterieus boek, is gesitueerd in St Petersburg, vlak voor het begin van de eerste wereldoorlog. Beschreven wordt de radeloosheid die Frank overvalt als zijn vrouw Nellie hem verlaat en terugkeert naar Engeland. Tijdens de lange Russische winter probeert Frans zijn leven zo goed mogelijk op de rails te houden en wordt ook weer verliefd.

Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met de Schrijversvakschool Groningen.

Docenten Coen Peppelenbos en Roos Custers
Duur 1 x 2 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Agenda

Donderdag 14 maart
20:00 tot 22:00
De Cirkel
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

Hart der duisternis, Joseph Conrad
  • Cursus
  • literair
donderdag 18 april 20:00 - 22:00

Hart der duisternis, Joseph Conrad

Literaire wandeling
  • Cursus
  • literair
zondag 14 april 14:00 - 15:30

Literaire wandeling

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.