Een geheel Frans programma. Het prachtige concert van Ravel en een viertal werken van Debussy behoren tot impressionistische muziekstijl, waarin het begrip ‘klankkleur’ een bepalend element is. Die klankkleur werd al veel eerder door Berlioz geïntroduceerd in zijn beroemde Symphonie Fantastique. Een voor die tijd (première in 1830) supermodern werk met tot dan toe ongekende orkestrale effecten. En nog steeds maakt deze symfonie een overweldigende indruk met haar hartstochtelijke, soms ontroerende en dan weer bizarre karakter. Het belooft een opwindend slot te worden van een tot de verbeelding sprekende muzikale avond. Fenomeen Alice Sara Ott is de pianiste van deze avond. De 30-jarige Ott mag zichzelf tot één van de beste pianisten ter wereld rekenen. De beide cursusavonden bereiden je voor op het Lenteconcert van het Noord Nederlands Orkest en zorgen voor veel extra informatie wat de concertbeleving nog intenser maakt.

Cursusavonden 7 + 13 maart 2019
Concert NNO 16 maart 2019
Docent Ebo Reitsma

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Alle cursussen en workshops >>

Alle cursussen en workshops >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.