Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. De oorlog waarin op een grote schaal mensenlevens zinloos werden verwoest. En er kwam de herhaling in de Tweede Wereldoorlog. De inwijding van de nieuwe, in de oorlog verwoesten, kathedraal van Coventry was de aanleiding tot het ontstaan van het War Requiem van Benjamin Britten. Eén van de meest indrukwekkende muzikale protesten tegen zinloos oorlogsgeweld. Een grootschalig werk, met drie solisten, twee orkesten, orgel, groot koor en jongenskoor. Negen teksten van de Engelse dichter en militair Wilfred Owen, die een week voor het einde van De Eerste Wereldoorlog sneuvelde, zijn hierin vervlochten met kerklatijn uit de ‘Dodenmis’. De cursusavonden bereiden je voor op het concert War Requiem van het Noord Nederlands Orkest. Beleef een concertbezoek om nooit  te vergeten.

Cursusavonden 18 + 29 oktober 2018
Ticketprijs € 45,- de prijs is excl. concertkaart voor het NNO
Concert NNO 8 november
Docent Ebo Reitsma
Adres Oude Boteringestraat 18, Groningen

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Misschien vind je dit ook leuk

Word wijsgeer, argumenteer
  • Cursus
  • filosofie
dinsdag 5 februari 19:00 - 21:00

Word wijsgeer, argumenteer

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.