De meeste boeken blijven kort in de schijnwerpers staan en worden vervolgens vergeten. Een kleine groep romans wordt echter door elke volgende generatie opnieuw gelezen. Ook beginnende auteurs  ontlenen steeds weer inspiratie aan deze meesterwerken. In Mijlpalen in de literatuur nemen docenten Roos Custers en Coen Peppelenbos het werk en de status van een klassieker onder de loep en laten zien waarom het boek zo belangrijk en inspirerend is.

De waardering voor deze drie novellen kwam langzaam. Inmiddels behoren de ‘aardige jongens’ van Nescio (pseudoniem van J.H. F. Grönloh, 1882-1961), die dromen over een wereld waarin bazen niets te zeggen hebben en de natuur ongerept blijft,  tot de canon van de Nederlandse literatuur. Het uniek dichterlijke proza van Nescio, in combinatie met zijn romantisch-cynische kijk op de wereld, spreken nog steeds zeer aan.

Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met de Schrijversvakschool Groningen.

Docenten Coen peppelenbos en Roos Custers
Duur  1 x 2 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Misschien vind je dit ook leuk

Oblomov, Ivan Gontsjarov
  • Cursus
  • literair
donderdag 17 januari 20:00 - 22:00

Oblomov, Ivan Gontsjarov

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.