Peter Paul Rubens, De verwelkoming van Psyche op de Olympus, ca 1625, olieverf op paneel, 64 x 47,8. Liechtenstein, The Princely Collections Vaduz-Wenen

Renske Bakker bereidt je voor op je museumbezoek. Het is leuk om achtergrondinformatie te hebben over het onderwerp en om kritisch te leren kijken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je volop van de expositie kunt genieten. Voorpret gegarandeerd!

De tentoonstelling Pure Rubens toont het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen dat in de afgelopen 65 jaar is getoond. Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado in Madrid bezitten beide een unieke verzameling olieverfschetsen van Peter Paul Rubens. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig. Pure Rubens toont de schilders ongekende verbeeldingskracht: het vermogen om steeds op andere manieren verhalen te vertellen, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen en ondergedompeld.

Docent Renske Bakker
Duur 1 x 2 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Misschien vind je dit ook leuk

Lezing Actie reactie
  • Cursus
  • kunst
zaterdag 22 december 13:00 - 15:00

Lezing Actie reactie

Lezing Rembrandt en Saskia
  • Cursus
  • kunst
zaterdag 19 januari 13:00 - 15:00

Lezing Rembrandt en Saskia

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.