Rembrandt van Rijn, Saskia en profil in kostbaar kostuum, 1633-1642, olieverf op paneel. Museumslandschaft Hessen Kassel, Gemäldegalerie Alte Meister, Kassel

Renske Bakker bereidt je voor op je museumbezoek. Het is leuk om achtergrondinformatie te hebben over het onderwerp en om kritisch te leren kijken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je volop van de expositie kunt genieten. Voorpret gegarandeerd!

Als meest beroemde Friese bruidspaar ooit zijn Rembrandt en Saskia de rode draad in deze tentoonstelling. Hun verhaal is tegelijk het verhaal van het societyhuwelijk in de zeventiende eeuw en doorloopt alle fasen, van hofmakerij tot testament. De tentoonstelling plaatst het leven van Rembrandt en Saskia in de context van de Gouden Eeuw. Schilderijen en prenten worden gecombineerd met egodocumenten een bijzonder compleet en realistisch beeld van het huwelijk in die tijd. Aan de hand van hun leven en huwelijk ontdek je dat een trouwbelofte van toen weinig verschilt van een trouwbelofte nu.

Docent Renske Bakker
Duur 1 x 2 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!