Jacob Philipp Hackert, De villa van Maecenas en de watervallen in Tivoli, 1783 © State Hermitage Museum, St Petersburg

Renske Bakker bereidt je voor op je museumbezoek. Het is leuk om achtergrondinformatie te hebben over het onderwerp en om kritisch te leren kijken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je volop van de expositie kunt genieten. Voorpret gegarandeerd!

Het menselijk lichaam heeft kunstenaars door de eeuwen heen gefascineerd. In het midden van de achttiende eeuw kreeg dit onderwerp in de kunst een nieuwe dimensie door spectaculaire opgravingen in Italië. Onder meer Canova, Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Batoni streefden naar de ultieme perfectie: nóg beter dan het (esthetische) ideaal van de Grieken en Romeinen. Veel kunstenaars en welgestelde jongeren gingen naar Italië om de bronnen van inspiratie op te zoeken. In de tentoonstelling maakt de bezoeker eenzelfde Grand Tour langs de beste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst, uit de collectie van de Hermitage.

Docent Renske Bakker
Duur 1 x 2 uur
Adres Oude Boteringestraat 18, Groningen

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Algemene cursusinformatie

Misschien vind je dit ook leuk

Trots en vooroordeel, Jane Austen
  • Cursus
  • literair
donderdag 14 februari 20:00 - 22:00

Trots en vooroordeel, Jane Austen

Lezing Utrecht, Caravaggio en Europa
  • Cursus
  • kunst
zaterdag 9 februari 13:00 - 15:00

Lezing Utrecht, Caravaggio en Europa

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.