De meeste boeken blijven kort in de schijnwerpers staan en worden vervolgens vergeten. Een kleine groep romans wordt echter door elke volgende generatie opnieuw gelezen. Ook beginnende auteurs  ontlenen steeds weer inspiratie aan deze meesterwerken. In Mijlpalen in de literatuur nemen docenten Roos Custers en Coen Peppelenbos het werk en de status van een klassieker onder de loep en laten zien waarom het boek zo belangrijk en inspirerend is.

Deze roman, voor het eerst verschenen in 1858, is genoemd naar de hoofdpersoon, de Russische edelman Ilja Oblomov die niet in staat is besluiten te nemen of tot actie over te gaan. De eerste 150 bladzijden van het boek kan hij zelfs niet uit zijn bed komen. Zijn passiviteit kost hem de liefde van Olga, die uiteindelijk kiest voor zijn energieke en gedisciplineerde jeugdvriend Andrej Stolz. De luiheid van Oblomov wordt door Gontsjarov (1812-1891) meeslepend beschreven.

Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met de Schrijversvakschool Groningen.

Docenten Coen Peppelenbos en Roos Custers
Duur 1 x 2 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Agenda

Donderdag 17 januari
20:00 - 22:00
De Cirkel
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

Trots en vooroordeel, Jane Austen
  • Cursus
  • literair
donderdag 14 februari 20:00 - 22:00

Trots en vooroordeel, Jane Austen

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.