Digisterker

Moeite met de E-overheid? Word Digisterker

De gemeente Groningen organiseert samen met het Groninger Forum de cursus Digisterker. Overal moet je tegenwoordig formulieren invullen. Online natuurlijk ook. Of inloggen met je DigiD. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Dan is de gratis cursus Digisterker iets voor jou.

Wat leer je?

Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt.

Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Je krijgt een werkboek en tijdens de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. Er is geen examen, maar je kunt wel een certificaat verdienen. Voor deze cursus is het nodig dat je enige ervaring hebt met computers en internet.

Agenda

Woensdag 5 juni
19:00 tot 21:00
Bibliotheek Haren
Gratis
Dinsdag 10 september
19:00 tot 21:00
Bibliotheek Selwerd
Gratis
Dinsdag 1 oktober
19:00 tot 21:00
Bibliotheek Ten Boer
Gratis
Woensdag 2 oktober
19:00 tot 21:00
Bibliotheek Lewenborg
Gratis
Dinsdag 12 november
19:00 tot 21:00
Bibliotheek Beijum
Gratis

Let op:

Bevind je je op een openbare computer en wil je je aanmelden? Stuur dan vanuit je eigen emailprogramma een email naar indewijk@groningerforum.nl 

Je kunt je ook aanmelden via onze medewerkers in één onze bibliotheek vestigingen.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.