Heb je wel eens in een museum gestaan en gedacht: ‘ ik weet niet wat ik zie?’.  Misschien  heb je wel eens een artikel gelezen van schrijver en fotograaf Hans Aarsman over wat hij (niet) ziet op een foto? Hij liet bijvoorbeeld ook in zijn boek De fotodetective prachtig zien hoe onze blik is voorgeprogrammeerd en welk moois ons daardoor ontgaat. In onze moderne wereld is die eigenschap ons goed van dienst om te overleven in de dagelijkse informatielawine, we filteren ons suf!

We zijn de laatste decennia steeds sneller gaan kijken, de beeldsequenties in bijvoorbeeld films zijn ongekend snel als je ze vergelijkt met die van tien of twintig jaar geleden. Dus als we een paar seconden lang naar een stilstaand beeld kijken, zoals naar een kunstwerk in een museum, dan weten we het wel: meer heb je toch niet nodig om vast te stellen wat je hebt gezien. Herken je dit? Laten we opnieuw gaan kijken!

In deze cursus gaan we meer leren zien door hardop te kijken. Kijken op de manier van Hans Aarsman, met Visual Thinking Strategies .

Periode 29 maart t/m 12 april 2019
Locatie Oude Boteringestraat 18
Docent Laurens Krüger
Aantal 3 lessen

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties en check de pagina algemene uitleg taalcursussen voor een uitgebreide uitleg van de niveau-indeling en meer informatie over o.a. het huiswerk.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Alle cursussen en workshops >>

Alle cursussen en workshops >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.