De meeste boeken blijven kort in de schijnwerpers staan en worden vervolgens vergeten. Een kleine groep romans wordt echter door elke volgende generatie opnieuw gelezen. Ook beginnende auteurs  ontlenen steeds weer inspiratie aan deze meesterwerken. In Mijlpalen in de literatuur nemen docenten Roos Custers en Coen Peppelenbos het werk en de status van een klassieker onder de loep en laten zien waarom het boek zo belangrijk en inspirerend is.

Ngozi Adichie (geboren 1977) wordt gezien als een van de belangrijkste Afrikaanse schrijvers van haar generatie. In haar werk verbindt zij persoonlijke verhalen met een groter verhaal zoals de geschiedenis van Nigeria, of feminisme. Zij heeft een aantal grote prijzen gewonnen, zoals de Orange Prize for Fiction. Een halve gele zon speelt zich af in de jaren zestig tijdens de oorlog in Biafra. De constructie van de roman is zeer ingenieus en volgt een groot aantal personages tijdens alle gruwelijke verwikkelingen. 

Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met de Schrijversvakschool Groningen.

Docenten Coen Peppelenbos en Roos Custers
Duur 1 x 2 uur

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Agenda

Donderdag 13 december
20:00 - 22:00
De Cirkel
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

Oblomov, Ivan Gontsjarov
  • Cursus
  • literair
donderdag 17 januari 20:00 - 22:00

Oblomov, Ivan Gontsjarov

Trots en vooroordeel, Jane Austen
  • Cursus
  • literair
donderdag 14 februari 20:00 - 22:00

Trots en vooroordeel, Jane Austen

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.