De Bijbel en de Koran zijn twee heilige boeken met een enorme invloed in de wereld. Zij vormen vanzelfsprekend de basis voor twee wereldreligies maar hun invloed reikt veel verder: politiek, geschiedenis en kunst. Tegelijkertijd is de onbekendheid met de inhoud van de Koran en de Bijbel enorm groot. In twee lezingen van elk twee uur leer je de essentie van de inhoud, de overeenkomsten en de verschillen. Aandacht is er ook voor de vele, vaak radicaal van elkaar verschillende, interpretaties.

Cursusdata 2 nov + 16 nov 2018
Aantal 2 lessen
Docent Doeke Sijens
Adres Kajuit 4, Groningen

Raadpleeg onze pagina met algemene informatie over betalen, restitutie en vakanties.

Misschien vind je dit ook leuk

Word wijsgeer, argumenteer
  • Cursus
  • filosofie
dinsdag 5 februari 19:00 - 21:00

Word wijsgeer, argumenteer

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.