Aanvragen uit wetenschappelijke bibliotheken (IBL)

IBL staat voor interbibliothecair lenen. Via het IBL-systeem kun je - tegen een vergoeding - materialen lenen bij wetenschappelijke bibliotheken, openbare plus-bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek.

Als je hiervan gebruikt maakt, is het mogelijk dat je een eigen IBL-account hebt met een tegoed. Lees dan onderaan deze pagina even verder, want dit gaat stoppen.

Wetenschappelijke materialen zoeken en aanvragen

In WorldCat Discovery vind je wetenschappelijke boeken van universiteiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. Dit kost € 6,50 per boek en je mag het boek drie weken lenen.

Dit werkt als volgt:

1. Zoek je boek op in WorldCat Discovery
2. Kopieer de link van het boek (oftewel de url van de pagina).
3. Verstuur je aanvraag naar ibl@groningerforum.nl en vermeld in de mail je naam en pasnummer plus de link van het boek.

Nieuw internationaal IBL-systeem

Landelijk wordt er gebruik gemaakt van een nieuw internationaal IBL-systeem. Daarom is het niet meer mogelijk om aanvragen te doen met je eigen IBL-account bij de Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek werken we aan een alternatieve route, zodat je voorlopig nog materiaal kunt blijven aanvragen met tussenkomst van onze bibliotheekmedewerkers.

Andere wetenschappelijke bibliotheken gaan het komend halfjaar geleidelijk over op het nieuwe internationale IBL-systeem. Daarna is het aanvragen met een IBL-account niet meer mogelijk.

Je kunt nog tot 1 april materialen blijven aanvragen bij openbare plus-bibliotheken met je IBL-account.

Je tegoed terugvragen

Tot 1 april kun je openstaande tegoeden van je IBL-account - met inachtneming van bovenstaande - nog gebruiken.

Ongebruikte tegoeden kun je tot 1 september 2019 terugvragen door een e-mail te sturen naar onze IBL-medewerker Johan Fockens: j.fockens@groningerforum.nl (of klik op onderstaande link).

TEGOED IBL-ACCOUNT TERUGVRAGEN >>

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.