Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Info
Info

Groninger Forum

Achter de Grote Markt in Groningen wordt druk gebouwd aan ons nieuwe onderkomen. Beetje bij beetje verrijst het Groninger Forum, een spectaculair, voor iedereen toegankelijk gebouw van tien verdiepingen naar een ontwerp van NL Architects.

Open in 2019

Begin 2018 bereikt de bouw het hoogste punt, eind 2018 wordt het opgeleverd en kunnen we gaan inrichten. In de zomer van 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek.

Banner expo goed

Wat kun je doen in het Forum?

Het Groninger Forum is straks zeven dagen in de week geopend en brengt een keur aan (inter)nationale exposities, films, documentaires, debatten, evenementen, festivals, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van nu. Daarnaast komen ook Storyworld (het Nederlands museum voor strips, animatie en games) en de VVV-winkel in het Forum.

In het gebouw komen drie horecagelegenheden: een café op de begane grond, een filmcafé bij de filmzalen en op de bovenste verdieping een skylounge met restaurant. Op het dak, met uitzicht op de Groninger binnenstad, komt een openluchtbioscoop, en onder het Groninger Forum een ruime parkeerkelder voor auto’s en fietsen.

Bezoek ons!

Tot de opening opereert het Groninger Forum op verschillende locaties:

  • de oude Camera-bioscoop aan het Hereplein voor films, events, festivals, talkshows en debat;
  • de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat voor de literaire activiteiten en de collectie;
  • de bibliotheken in Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk, uiteraard óók na de opening van het nieuwe gebouw.

Hier vind je onze agenda en onze openingstijden en adressen.

Kinderen

Volg de bouw van het Groninger Forum

Bekijk de prachtige foto's van Marieke Kijk in de Vegte in deze tijdlijn voor een impressie van de bouwwerkzaamheden. Of volg ons via Instagram, daar plaatsen we ook geregeld mooie bouwfoto's.

Bezoek de bouw

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni kun je onze nieuwbouwlocatie bezoeken! Van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats open voor publiek. Tot en met de vierde verdieping, waar de expozalen en de filmzalen komen, kun je ons nieuwe onderkomen bekijken.

Via het informatiecentrum op de Grote Markt kun je je ook aanmelden voor een rondleiding langs het gebouw.