Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Info
Info

Groninger Forum

Achter de Grote Markt in Groningen wordt druk gebouwd aan ons nieuwe onderkomen: het Groninger Forum, een spectaculair, voor iedereen toegankelijk gebouw van tien verdiepingen naar een ontwerp van NL Architects.

Open in 2019

Het hoogste punt is bereikt, de afbouw is begonnen, eind 2018 wordt het opgeleverd en kunnen we gaan inrichten. In de zomer van 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek.

Banner expo goed

Wat kun je doen in het Forum?

Het Groninger Forum wordt een laagdrempelige, wereldse ontmoetingsplek voor nieuwsgierige mensen. Met internationale exposities, het nieuwe museum voor strips, animatie en games Storyworld, vijf filmzalen, een multifunctionele zaal, de stadsbibliotheek en het Forumlab dagen we het publiek uit om met een open vizier naar de toekomst te kijken en zich te laten verrassen en inspireren door de wereld van nu. Het gebouw heeft een oppervlakte van 17.000 m2 verdeeld over tien verdiepingen en is zeven dagen per week van vroeg tot laat geopend. Onder het Forumgebouw huist een parkeergarage en fietsenstalling met plaats voor 385 auto's en 1.250 fietsen. In de zomer van 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor publiek.

Op de website hetnieuwe.groningerforum.nl klik je alvast door ons nieuwe gebouw heen en ontdek je wat waar komt!

Bezoek ons!

Tot de opening opereert het Groninger Forum op verschillende locaties:

  • de oude Camera-bioscoop aan het Hereplein voor films, events, festivals, talkshows en debat;
  • de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat voor de literaire activiteiten en de collectie;
  • de bibliotheken in Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk, uiteraard óók na de opening van het nieuwe gebouw.

Hier vind je onze agenda en onze openingstijden en adressen.

Kinderen

Volg de bouw van het Groninger Forum

Op de website hetnieuwe.groningerforum.nl klik je door het nieuwe Forumgebouw heen, ontdek je wat waar kom en wat je bij ons kunt doen als we opengaan in 2019. Foto's van de bouw vind je op deze tijdlijn en natuurlijk via Instagram.

Langs de bouwplaats

Wil jij het gebouw van dichtbij bekijken? Dat kan! Meld je bij het informatiecentrum op de Grote Markt aan voor een rondleiding langs het gebouw.