Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Week van de mediawijsheid
Info

Week van de mediawijsheid

Samen Mediawijs – Generatie Media

Samen Mediawijs – Generatie Media

Wijs of niet wijs?

Hoeveel tijd mag je kind achter een scherm doorbrengen? Vanaf welke leeftijd mag je kind op sociale media? Een antwoord op deze vragen is niet altijd even makkelijk, het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Het thema van deze Week van de Mediawijsheid is daarom Generatie Media: samen mediawijs.


Mediatour

Kom tijdens de Week van de Mediawijsheid naar onze bibliotheeklocaties in de stad, daar is voor kinderen vanaf 9 jaar van alles te doen. Los de mediawijze opdrachten op, probeer een VR bril, leer programmeren, Code your name of knutsel je eigen robot in elkaar.


Ouder&Kindcafé050

Heb je vragen over het mediagebruik van jonge kinderen of wil je tips voor goede kinderapps? Kom dan op vrijdag 24 november tussen 10.00 en 11.30 uur naar het Ouder&Kind050 café in de Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18.


Quiz

Om alvast in het thema te komen van deze Week van de Mediawijsheid én om een gesprek over het onderwerp gemakkelijker en leuker te maken kun je samen de Ouder & kind quiz spelen op https://www.mediawijsheid.nl/ouderkindquiz/


MediaMasters | groep 7 en 8

De MediaMasters Game is een spannend, interactief spel op het gebied van mediawijsheid en wordt één keer per jaar gespeeld door kinderen uit groep 7 en 8 tijdens de Week van de Mediawijsheid. Hiernaast is het mogelijk om als klas lid te worden van de MediaMasters Club.