Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Taartrovers Film Festival
Info

Taartrovers Film Festival

Vr 30 mrt t/m ma 2 apr

Vr 30 mrt t/m ma 2 apr

De Taartrovers komen!

Het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, is een jaarlijks programma vol films, workshops en installaties voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Het thema van dit jaar is “Lettersoep & Prentenkoek”: een ode aan het kinderboek. Aan de prachtige verhalen en wonderlijke illustraties, maar ook aan de vorm en de geur van het boek, aan het papier, de stof, de lijm en de inkt.


Taartrovers voorpret

Dit jaar komen de Taartrovers ook langs in de bibliotheekfilialen van het Groninger Forum om samen met jou bijzondere verhalen te beleven. Prikkel je fantasie en ga deze middag op reis door je verbeelding. Er is van alles te doen. Maak bijvoorbeeld je eigen taartroverbutton of bedenk een gedichtje en eet deze vervolgens op! Weten hoe dat zit? Kom dan langs en beleef een middag vol plezier, lettersoep en prentenkoek.

Do 22 mrt 15.00 - 17.00 uur | Lewenborg
Vr 23 mrt 15.00 - 17.00 uur | De Wijert
Za 24 mrt 14.00 - 16.00 uur | Oude Boteringestraat
Ma 26 mrt 15.00 - 17.00 uur | Hoogkerk
Di 27 mrt 15.00 - 17.00 uur | Selwerd
Wo 28 mrt 15.00 - 17.00 | Vinkhuizen
Do 29 mrt 15.00 - 17.00 uur | Beijum


Speeltuin van de verbeelding

Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de verbeelding! Er zijn film-studiootjes met een landschap van pop-up boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor je neus om de geuren uit beroemde kinderboeken op te snuiven. Ook is er een drukkerij waarbij je met verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kan maken.

Spelen kan op vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag, zondag, maandag van 11.00 - 17.00. Dus als een film om 17.00 is afgelopen, kom dan van tevoren langs!


Openingsbal & inktfanfare

Geef met je voeten kleur aan de witte lange loper en open samen met andere kinderen het Taartrovers Film Festival! Het openingsbal wordt een fantastisch feestje. Smul aan tafel van de lettersoep en fabriceer als toetje een eetbaar gedicht. Als je wilt kun je nog even lekker dansen voordat je tot slot de openingsfilm in duikt. 


Entreeprijzen

Een combiticket, waarmee je een film én de Speeltuin van de verbeelding bezoekt, kost € 9,00. Deze zijn online en aan de kassa van het Hereplein te koop. Stadjerspashouders betalen slechts € 3,00 en kunnen hun kaarten alleen aan de fysieke kassa kopen.


Taartrovers zoekt vrijwilligers m/v

Kom gezellig een dag helpen bij het Taartrovers Film Festival! De kinderen hebben een leuke dag dankzij jou en natuurlijk wordt jij ook goed verzorgd. Je kunt meehelpen van 30 maart t/m 2 april, een shift duurt van 11.00 - 17.30. Je taak als vrijwilliger is om kinderen te begeleiden bij verschillende interactieve installaties in de ‘Speeltuin van Verbeelding’. Als dank krijg je een vrijkaartje voor de film. Geef je op bij .