Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Roald Dahl Festival
Info

Roald Dahl Festival

28, 29 & 30 december

Het leukste uitje tijdens je kerstvakantie! Beloofd!

28, 29 & 30 december

Magisch festival

Een bekende uitspraak van Roald Dahl was: 'wie niet gelooft in magie, zal het nooit vinden'. Daarom is ons thema dit jaar magie! Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseren we het Roald Dahl festival en alles heeft een magisch tintje. Als je na afloop niet in magie gelooft, dan geloven we je niet meer. Veel plezier!


Gouden Combi-ticket

Bestel nu je gouden combi-ticket! Voor maar € 7,50 kun je naar een toffe film én naar het Magische Fantasielab. Supermachtig toch!? Wil je alleen naar het Fantasielab dan betalen kinderen € 5,00 en volwassen mensbaksels € 1,00 (begeleiders). Veel activiteiten in de bibliotheek zijn gratis te bezoeken, maar voor sommige activiteiten moet je vooraf wel even een gratis kaart bestellen. Check de site! En wil je zeker zijn van een kaartje, bestel dan je kaarten vooraf online voor het festival, dat voorkomt teleurstellingen bij de kassa.


Een pronksjuwelen timetable

Die timetable van het Roald Dahl Festival dat is toch wel echt een pronksjuweel geworden! Alles heel overzichtelijk in één handige timetable. Zo kun je de planning maken voor je meest geweldige festivaldag en kun je alles overzichtelijk zien. Veel plezier. PS: potjandosie.. er is een klein foutje in de gedrukte timetable in het programmaboekje geslopen.. Knettergek koken start om 11.00 uur en niet om 10.00 uur op zaterdag.


Film kijken

Tijdens het festival vertonen we Roald Dahl klassiekers als Matilda, De GVR, Charlie and the Chocolate Factory en de nieuwste: Gruwelijke rijmen. Dit jaar hebben we er een aantal magische (niet Dahl) films aan toegevoegd: Het Lied van de zee, de Disney klassieker Fantasia, de nieuwste film Paddington 2 en Merlijn de tovenaar


Let op: kijkwijzer!

Tijdens het festival vertonen we de meest geweldige, magische films die natuurlijk enorm tot de verbeelding spreken. Maar tip: let op de kijkwijzer die bij de films aangegeven staat. Sommige films zijn soms best een beetje spannend en een tikkeltje eng. Goed om even rekening mee te houden bij het plannen van een film. We geven de wettelijke kijkwijzer aan bij de films en bij sommige films ook een adviesleeftijd. 


Een doldwaze dag | za 30 dec

Zaterdag wordt een doldwaze dag in de bibliotheek. Je kunt knettergek komen koken, dan maak je onder andere eetbaar snot... Kom kijken naar de goochelkunsten van onze eigen goochelaar Vince of kom magische figuren schilderen. Je zult je niet vervelen!


Magisch Fantasielab | do, vr en zat

In het Magische Fantasielab kun je de magische wereld van Roald Dahl verkennen. Er is echt van alles te doen! Van dromensoep maken tot werken in Sjakkies chocoladefabriek. En niet verder vertellen, maar voor maar € 7,50 koop je een kaartje voor de film en dan kun je gratis naar het Fantasielab!


Speurtocht naar rotbeesten

Help! We zijn de Rotbeesten kwijt! O jee... en nu? Tijdens het festival kun je ons helpen de rotbeesten te zoeken. Haal bij de Oude Boteringestraat, aan het Hereplein of bij het infopunt op de Vismarkt je Rotbeestenroute op en help ons ze allemaal te vinden!