Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Kinderboekenweek
Info

Kinderboekenweek

Griezelen. Gruwelijk eng!

Het belooft een loeispannende Kinderboekenweek te worden, want het gaat over griezels, engerds, monsters, spoken, nachtmerries en nog veel meer!

Griezelen. Gruwelijk eng!

90-seconden griezelfilmpjes

Schoolklassen hebben hard gewerkt om supergriezelige filmpjes te maken. De première van deze griezelfilmpjes is vrijdag de 13e. Omdat 90 seconden zo voorbij zijn gaan we óók gezellig knutselen!


VOL: Gruwelijk griezelig slaapfeestje

Gezocht: helden die niet bang zijn! Ben je niet snel bang? Heb je geen last van heimwee? Heb je een vriendje of vriendinnetje dat mee wil? Ben je tussen de 9 en 12 jaar? Dan ben jij die dappere superheld die wij zoeken voor een gruwelijk toffe nacht in het Groninger Forum! Want we gaan griezelen op de spannendste dag van de Kinderboekenweek: vrijdag de 13e! 

Het gruwelijk griezelig slaapfeestje zit vol! Opgeven is helaas niet meer mogelijk.


Lid worden!

Wist je dat je tot je 18e verjaardag gratis lid bent van de Groninger Forum Bibliotheek? Hoe eerder je lid wordt, hoe langer je daar van profiteert. En we hebben geen boetes meer als je je boek te laat terug brengt. Klinkt goed, of niet? Kom langs bij één van onze bibliotheken en word lid.


Basisscholen | groep 4 t/m 8

Wat is er nou enger dan je eigen griezelverhaal maken? Juist: niks! Tijdens de Kinderboekenweek dagen wij de basisscholen in de gemeente Groningen uit om een griezelverhaal te bedenken en dit om te zetten in een filmpje. Wil je meer weten over de Kinderboekenweek voor scholen neem dan een kijkje op onze educatiepagina.


Inspiratiebijeenkomsten

Gruwelijk eng! is het motto van de Kinderboekenweek 2017. Dat klinkt reuze spannend, maar hoe maak je een taal- of leesles lekker griezelig en toch niet te eng als leerkracht, cultuurcoördinator en/of leescoördinator? Op de inspiratiebijeenkomsten van Biblionet Groningen en het Groninger Forum ga je hiermee aan de slag. 


Met veel dank aan

De Kinderboekenweek is een activiteit van het Groninger Forum met ondersteuning en bijdragen van de studenten van het ROC Menso Alting, het Alfa-college, PABO student Sara Louwes en het Nederlands Stripmuseum. 

programma Kinderboekenweek