Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / IFFR in Groningen
Info

IFFR in Groningen

31 jan t/m 4 februari 2018

31 jan t/m 4 februari 2018

International Film Festival Rotterdam in Groningen 2018

In vijf dagen tijd biedt het Groninger Forum ook in 2018 een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR vindt plaats van woensdag 31 januari t/m zondag 4 februari 2018 en er worden meer dan 50 films vertoond. 


Timetable & programmaboekje

We kunnen ons voorstellen dat een timetable heel handig is om je festivalschema te maken. Check hier het overzicht van het IFFR in Groningen in deze overzichtelijke timetable! Wil je liever het programmaboekje online bekijken, dat kan natuurlijk ook. Veel puzzelplezier!


IFFR Publieksenquête

Net als in Rotterdam kiezen we ook in Groningen een publieksfavoriet. Bezoekers krijgen na afloop van de film een scheurkaart en kunnen aangeven welk cijfer ze de film geven (schaal 1 t/m 5).  Hieronder top 5. Op deze pagina kun je de complete lijst bekijken. 

Eindstand zondag 23.30 uur

Nr Titel score
1 The Guilty 4,72
2 The Insult 4,69
3 Une saison en France 4,53
4 Saving Brinton 4,52
5 The Reports on Sarah and Saleem 4,49

For our English friends

The Groninger Forum is just about to kick off the 22nd edition of the International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG)! For many years the popular Rotterdam Film Festival has played a pivotal role in spotting movements, trends and new talent in the international film world. So, from the 31st of January till the 4th of February you'll get a chance to see top films and premières from all over the world right here in our cinema in Groningen! Check out our English friendly movie list here.


Films met extraatje

Veel van onze films worden ingeleid door medewerkers van Filmkrant.Live, maar bij sommige films zijn ook filmmakers of regisseurs aanwezig: De regisseuse van de film Dorst is aanwezig op 2 en 3 febr. Bij de film Possessed zijn de regisseurs zijn aanwezig op do 1 feb. Op 1 februari verzorgt DvhN journalist Eric Nederkoorn de introductie bij de film Nico, 1988. De openingsfilm La Holandesa wordt ingeleid op wo 31 jan met een interview door Nathan de Vries (BNNVARA) met de hoofdrolspeelster, de scenarioschrijver en de producent. Het IFFR Short Film Marathonprogramma wordt ingeleid door David Stroband.


De studentenroute

Fien Jonker - 22 jaar, student Bedrijfskunde MER - zocht een route vol afwisseling voor je uit.

Wo 31 jan > Lady Bird | The Shape of Water
Do 1 feb > Gabriel and the Mountain | The Florida Project | Mutafukaz
Vr 2 feb > The Rider | Beast
Za 3 feb > The Eyeslicer deel 3 | Outrage Coda | Top Knot Detective
Zo 4 feb > The Death of Stalin

<< English friendly >>


Van de filmprogrammeur

Voor jou, van onze filmprogrammeur Henk Klein Wassink een route met de crème de la crème van het festival:

Do 1 feb > Pororoca | Tesnota (Closeness
Vr 2 feb > Milla | A Page of Madness
Za 3 feb > Anna’s War | Zama | Foxtrot | The Villainess
Zo 4 feb > Saving Brinton | Phantom Thread | Verrassingsfilm


Hivos Tiger Competition route

Ben je een echte filmfanaat en vind je het leuk om uitgedaagd te worden? Dan is deze route vol jong talent en vernieuwende cinema écht iets voor jou.

Do 1 feb > The Reports on Sarah and Saleem | Possessed
Vr 2 feb > Djon África | Nervous Translation
Za 3 feb > Piercing | I Have a Date with Spring | Sultry
Zo 4 feb > Widowed Witch

<< English friendly >>


Kleur bekennen

Wil je weten welke films het beste bij jouw interesse, smaak en stemming aansluiten, dan kun je ook varen op de sectiekleuren van het IFFR in Groningen! Elke sectie heeft een eigen sfeer, stijl, toon en onderscheidende kleur, en dat maakt het makkelijker om jouw films uit de timetable te pikken. Avontuurlijk, prikkelend of verdiepend... Voor welke kleur ga jij? 


A Page of Madness | 2 feb

Ook dit jaar weer in de Der Aa-kerk een filmklassieker met livemuziek. Dit jaar de Japanse film A Page of Madness (1926) onder muzikale begeleiding van het 6-koppige Amsterdamse Monotak Collectief. En natuurlijk ontbreken de donkere klanken van het historische Schnitger orgel in de Der Aa-kerk niet in de spannende soundtrack. 


Winnaars Beste Groninger Film 2017 | 2 feb

De winnaars van de Beste Groninger Film 2017 zijn bekend! De vakjury bepaalde op 2 februari wie de winnaars van deze editie zijn. Nieuwsgierig wie het zijn? Lees er hier alles over.


Festivalinformatie

Adressen, parkeren, prijzen, openingstijden van onze kassa. We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet in een overzicht.


Cineville & IFFRiG

Als Cineviller kun je de reguliere films tijdens IFFR in Groningen ook gratis bezoeken, maar telefonisch reserveren is tijdens het festival niet mogelijk. Kaarten kunnen vanaf anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling worden opgehaald. Gekochte kaarten worden niet retour genomen. We wensen je veel festivalplezier!


Lunchen | Borrelen | Dineren

Tijdens het festival hebben we een prachtig IFFR-eetcafé ingericht waar je gezellig kunt komen lunchen of dineren. We hebben de menukaart vast voor je online gezet. Wil je gezellig borrelen? Wij schenken in onze foyers graag een glas wijn of een ander drankje voor je in. Let op: op woensdag 31 januari is er geen mogelijkheid tot dineren i.v.m. de opening van het festival.


Volg, like en deel!

Deel je leukste festivalselfie, filmadviezen of stapel kaartjes vooral met #IFFRiG en wie weet sta je tijdens het festival met je twitterbericht of leukste Instafoto op ons grote bioscoopdoek! En volg ons natuurlijk ook op Facebook.


Heel erg bedankt!

Met dank aan de volgende organisaties kan het International Film Festival Rotterdam in Groningen worden georganiseerd: IFFR Rotterdam, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Groninger Forum Businessclub, Bos & Bos catering, Grand Theatre, Vera, Der Aa-kerk, Bijzondere locaties Groningen, Cine Media, OOG TV, Prime, Groninger Archieven, Dagblad van het Noorden, Volle Zalen en Global textware.