Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Exposities
Info

Exposities

Locatie Oude Boteringe- straat 18

Bezoek de exposities in het Groninger Forum, of exposeer zelf!

Locatie Oude Boteringe- straat 18

Anne-Woltera van Wijk | De Nacht | 4 sept t/m 29 okt

Every production of an artist should be the expression of the adventure of his soul.” – W.Somerset Maugham 
Als een blanco pagina begin ik met het scheppen van kunst. Tijdens het proces van intensief waarnemen krijg ik steeds meer sturing door toevalligheden die ik gaandeweg ontdek. Die toevalligheden inspireren en geven houvast. Mijn blik leg ik vast, contrasten blijken keer op keer het beeld te domineren, aldus Anne-Woltera van Wijk die met haar fotografie te zien is bij ons.


Jelle Pieter De Boer | IDA | 4 sept t/m 29 okt

Shot over a period of six years, this series captures the ordinary days of an extraordinary woman who dedicated her life to music. A child prodigy, Polish born violin virtuoso Ida Haendel started playing at the age of three. She would go on to play for audiences around the world for close to 85 years. Now 90, Ida no longer takes to the stage but, ever the performer, she still captures the imagination. Jelle Pieter de Boer is a Dutch portrait and documentary photographer. In March 2017, he received the Bondsmeesterklasse (BMK) distinction, the highest honour bestowed by the Dutch Fotobond. He is a member of the Groningen-based photo society Daguerre. 


Tom Van Der Leij | women@work | 4 sept t/m 29 okt

Women@Work is een pakkende verzameling foto’s die reisfotograaf Tom van der Leij over de wereld heeft gemaakt en die onlangs nog in de tijdschriften Viva en Linda hebben gestaan. Centraal staat de werkende vrouw in al haar kracht en schoonheid. Een deel van de opbrengst gaat naar een Women Empowerment project. Van der Leij over deze expositie: ‘Elke keer verwonder ik me over de kracht die vrouwen in de vooral minder bedeelde wereld uitstralen’. De intrigerende foto’s stralen positiviteit en humor uit. Maar net zo goed gelatenheid en trots. Van der Leij: ‘Ze zijn echter nooit zielig of meelijwekkend. Deze serie is bedoeld als een ode aan de vrouw. 


Irene Wiersma | De Weetjewelvogel | 4 sept t/m 29 okt

Irene Wiersma (Groningen, 1985) studeerde Muziek aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en maakt dingen in de categorieën Woord, Klank en Beeld. De afgelopen maanden werkte ze aan een serie illustraties voor het kinderboek De Weetjevogel; een eigenwijze blauwe vogel die samen met zijn vriend kleine Roodborst voor alle problemen in het bos een oplossing weet te verzinnen. De Weetjevogel is geschreven door Minke Hazewindus uit Leiden. In 2014 volgde Minke een cursus Proza schrijven aan de Schrijversvakschool, en tot haar grote vreugde landde De Weetjevogel op haar oma-hoofd. Er zijn diverse illustraties van het boek te zien tijdens de expositie op onze jeugdafdeling.


EXPO: Happy Ageing | 5 okt - 2 nov

'Lang zal je leuk leven!' Wie wil dat nou niet? Maar.. hoe doe je dat zonder dat je van alles moet en niets meer mag? Dat ontdek je tijdens de EXPO: Happy Ageing in de bibliotheek van het Groninger Forum.

Centraal staan de drie belangrijkste ingrediënten om lang én leuk te leven: inspannen, ontspannen en ontmoeten. Daarom vind je op onze expo interactieve installaties die je inspireren om op een leuke manier gezond ouder te worden. Bijvoorbeeld door te tuinieren, fietsend te gamen of samen muziek te maken. En met voor iedereen handige tips & tricks. Want ouder worden doe je op iedere leeftijd!


Kunstpraat

Elke maand interviewen we een kunstenaar die exposeert in het Groninger Forum. Wat inspireert hem of haar en welke technieken worden er gebruikt?

In verband met de zomerstop is er geen Kunstpraat. Vanaf september vervolgen we de serie Kunstpraat weer.


Werk aanschaffen?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van werk van een van de kunstenaars die in het Groninger Forum exposeren? Dat kan! Neem daarvoor contact op met de kunstenaar zelf of met Marielou van der Hoef: .

(Afbeelding: City Story Stool - Klein Lena van der Wal)


Ook exposeren in het Groninger Forum?

Wij bieden vooral graag startende kunstenaars de kans hun werk te laten zien aan een groot publiek. Heb je interesse of wil je graag meer weten? Stuur dan een e-mail naar Marielou van der Hoef: .

Activiteiten expo's