Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Mijn account
U bent hier: Home / Events / Exposities
Info

Exposities

Locatie Oude Boteringe- straat 18

Bezoek de exposities in het Groninger Forum, of exposeer zelf!

Locatie Oude Boteringe- straat 18

Groninger Fotoclub AFV Daguerre | 8 nov t/m 28 jan

De Groninger Fotoclub AFV Daguerre die in 1891 is opgericht en daarmee de op één na oudste fotoclub van het Europese vasteland is, viert in 2016 haar 125 jarig bestaan. Vanaf haar oprichting organiseert de fotoclub exposities. Na een succesvolle buitenexpositie in mei van dit jaar aan de Ubbo Emmiussingel, organiseert Daguerre in het Groninger Forum de afsluiting van haar jubileumjaar met een internationale wedstrijd met deelname van fotografen uit Noord-Nederland en Noord-Duitsland. 42 amateurfotografen tonen in 73 beelden hun interpretatie van het thema Stad in Beweging. Daguerre is ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.


Marianne Brouwer | Stadsgezichten | 1 feb - 31 mrt

De stad met al haar levendigheid vormt de belangrijkste inspiratiebron voor de schilderijen van Marianne Brouwer. Ze schildert schetsmatig en intuïtief vanuit de directe waarneming, waarbij de confrontatie met de complexiteit en dynamiek van de scene belangrijk is. Ritmische structuren, kleur en beweging zoals ze daar op het moment van schilderen zijn, vormen de leidraad voor haar werk. Marianne viel direct na haar afstuderen al op: lees hier het artikel over haar werk in de NRC. Van 1 februari t/m 31 maart kun je Marianne's werk bewonderen in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18.


Wim Warrink | Technisch licht | 1 feb - 31 mrt

Wim Warrink is in 2015 afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen en is winnaar van de Klaas Dijkstra Academieprijs. Sinds die tijd heeft hij meerdere exposities gehad waaronder in het CBK Groningen en in Den Haag. Wim maakt objecten, installaties en machines. Van 1 februari tot en met 31 maart toont hij in het Groninger Forum locatie Oude Boteringestraat 18 zijn nieuwste werken. Dit zijn geassembleerde lichtobjecten. Ze staan, liggen en hangen in de ruimte.


Liesje Stander | Exploring Materiality | 1 feb - 31 mrt

Liesje Stander is een schilder van het moderne leven en van haar eigen werkelijkheid. Onthullende beelden door lagen verf. Liesje communiceert haar ideeën van schilderen door middel van composities van portretten en stillevens. Materiaal en proces worden daarom de belangrijkste componenten van de schilderkunst. Van 1 februari t/m 31 maart exposeert Liesje Stander in het Groninger Forum locatie Oude Boteringestraat 18.


Werk aanschaffen?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van werk van een van de kunstenaars die in het Groninger Forum exposeren? Dat kan! Neem daarvoor contact op met de kunstenaar zelf of met Marielou van der Hoef: .

(Afbeelding: City Story Stool - Klein Lena van der Wal)


Ook exposeren in het Groninger Forum?

Wij bieden vooral graag startende kunstenaars de kans hun werk te laten zien aan een groot publiek. Heb je interesse of wil je graag meer weten? Stuur dan een e-mail naar Marielou van der Hoef: .

Activiteiten expo's