Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Exposities
Info

Exposities

Locatie Oude Boteringe- straat 18

Bezoek de exposities in het Groninger Forum, of exposeer zelf!

Locatie Oude Boteringe- straat 18

Klasiena Soepboer

Ivichheid graach (Eeuwigheid graag)

7 november t/m 6 januari 2018

Klasiena Soepboer (1989) studeerde van 2008 tot 2012 aan de Academie Minerva in Groningen. Na het winnen van het Coba de Groot Stipendium en een Nominatie voor de Klaas Dijkstra Academieprijs 2012 zette ze haar opleiding voort aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, waarvan ze in 2015 afstudeerde. 'Instinctief werken is belangrijk onderdeel in mijn werk. Zo kom ik tot kennis die niet te verkrijgen is door intellect alleen. Het intellect kan daarna gebruikt worden voor een dieper begrijpen. Als materiaal gebruik ik combinaties van keramiek met gevonden objecten. De klei vertelt mijn verhaal, het zijn mijn afdrukken, het is een antwoord op mijn acties. Door deze twee werelden met elkaar te combineren ontstaat er een nieuwe waarheid en krijgen de materialen een nieuwe waarde.'

klasiena.nl


Jeffrey Linker

Tranquility 

7 november t/m 16 januari 2018

'Ik ben altijd op zoek naar composities die wringen of spanningen opleveren. Objecten worden afgesneden op zo’n manier dat een duidelijk begin of einde van het object niet te definiëren is. Door de toepassing van het zwarte fluwelen karakter van het houtskool probeer ik een oneindige diepte in het donker te creëren. Door studies in de nacht is een fascinatie voor de schoonheid van het donker ontstaan. Waarbij de eerste indruk vaak angst inboezemt wil ik mensen uitnodigen voor een langere beschouwing van mijn werk, en hierbij laten ervaren dat het donker een bepaalde kalmte kan oproepen. Ik heb mij ontwikkeld als tekenaar waarbij ik vooral gebruik maak van houtskool, hier de grenzen van op zoek en ze probeer te verleggen. Hierbij speelt grootte, en het schuiven met composities een belangrijke rol.

jeffreylinker.nl


Anna Rijkens

Inner Spaces /Outer Spaces

7 november t/m 16 januari 2018

Anna Rijkens maakt locatiegebonden werk, waarin zij speelt met ruimte en waarneming. Hierbij gaat zij visuele dialoog aan met de ruimte waarin het werk zich bevindt. Voor deze expositie stelt Rijkens een reeks werken tentoon waarbij zij de verbinding legt tussen architectuur en het menselijk lichaam. Zij beschrijft architectuur als een verlengstuk van het menselijk lichaam en geest. Met haar holistische wereldbeeld schept Rijkens werken waarin zij een zoektocht naar verbanden en een verborgen structuren blootlegt. Rijkens studeerde in 2014 af aan Academie Minerva. Ze werkt in Groningen en combineert haar kunstenaarschap met het geven van yogalessen.

annarijkens.com


Kunstpraat

Elke maand interviewen we een van de kunstenaars die exposeren in het Groninger Forum. Wat inspireert hem of haar en welke technieken worden er gebruikt? Een gesprek over kunst in het algemeen, over mooi en over lelijk. In november voelen we Anna Rijkens aan de tand en Klasiena Soepboer komt in december langs.


Exhibition on screen

Vanuit je luie stoel de prachtigste exposities ervaren, dat kan met onze serie Exhibition on screen. Dit is een internationale succesvolle filmreeks waarin een tour door een van de grote kunstexposities wordt gepresenteerd als film. Met dit seizoen onder anderen Hokusai, Vermeer en Cézanne.


Werk aanschaffen?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van werk van een van de kunstenaars die in het Groninger Forum exposeren? Dat kan! Neem daarvoor contact op met de kunstenaar zelf of met Marielou van der Hoef: .

(Afbeelding: City Story Stool - Klein Lena van der Wal)


Ook exposeren in het Groninger Forum?

Wij bieden vooral graag startende kunstenaars de kans hun werk te laten zien aan een groot publiek. Heb je interesse of wil je graag meer weten? Stuur dan een e-mail naar Marielou van der Hoef: .