Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Mijn account
U bent hier: Home / Events / Boek & film
Info

Boek & film

Donderdag 23 februari

Lees meer »

Donderdag 16 maart

Lees meer »


Met inleiding van...

'Het boek is beter, de film is spannender. Het boek laat ruimte voor mijn verbeelding, de film klopt niet.' Waar verhalen zijn, leeft de discussie, zeker als hetzelfde verhaal op geheel verschillende manieren wordt verteld. Daarom wordt elke aflevering van Boek & Film ingeleid door filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival Film by the Sea en gespecialiseerd in film & literatuur.


Genius | 23 februari

New York, de jaren '20. Max Perkins, boekenredacteur bij uitgeverij Scribner's Sons, heeft grote auteurs als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede. Wanneer een chaotisch duizend pagina-tellend manuscript van de nog onbekende schrijver Thomas Wolfe op zijn bureau beland, is Max ervan overtuigd dat hij een nieuw literair genie heeft ontdekt...


De Helleveeg | 16 maart

In De Helleveeg, gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden, maken we kennis met Tiny (Hannah Hoekstra), een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken.


Lees het boek bij de film!


Ontvang ook de reader

Ongeveer een week voorafgaand aan de film sturen we je per e-mail een reader met allerlei informatie, leuke weetjes en filmpjes over de film. Speciaal voor jou samengesteld, alvast ter voorbereiding of gewoon om lekker te lezen mocht je niet in de gelegenheid zijn om de film te zien.

Wil je deze reader ook graag ontvangen, meld je dan hieronder aan.

Programma Boek & Film

23-02 Genius | Boek & Film
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
16-03 De Helleveeg | Boek & Film
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen