Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Events / Boek & Film
Info

Boek & Film

Donderdag 5 oktober

Lees meer »

Donderdag 2 november

Lees meer »

Donderdag 7 december

Lees meer »


Nieuwe serie start in oktober

Dit najaar is de populaire serie Boek & Film terug met drie nieuwe boekverfilmingen. Iedere eerste donderdag van de maand om 14.00 uur. We trappen in oktober af met The circle, verfilming van het gelijknamige hit-boek van Dave Eggers. Vervolgens vertonen we in november My cousin Rachel, waarin een jonge Engelsman wraak wil nemen op zijn mysterieuze nicht. En tot slot in december de beklemmende thriller The beguiled.


Met inleiding van...

'Het boek is beter, de film is spannender. Het boek laat ruimte voor mijn verbeelding, de film klopt niet.' Waar verhalen zijn, leeft de discussie, zeker als hetzelfde verhaal op geheel verschillende manieren wordt verteld. Daarom wordt elke aflevering van Boek & Film ingeleid door filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival Film by the Sea en gespecialiseerd in film & literatuur.


The circle | 5 oktober

The circle - gebaseerd op het gelijknamige hit-boek van Dave Eggers - vertelt het verhaal van Mae Holland (Emma Watson) die haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld die elke online activiteit gebundelen tot één online identiteit per persoon.


My cousin Rachel | 2 november

Gebaseerd op de roman van Daphne du Maurier. My cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht. Maar het wordt ingewikkeld als hij begint te bezwijken voor haar verleidelijke charmes...


The beguiled | 7 december

The beguiled speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt binnengelaten om verpleegd te worden.


Lees het boek bij de film!


Ontvang ook de reader

Ongeveer een week voorafgaand aan de film sturen we je per e-mail een reader met allerlei informatie, leuke weetjes en filmpjes over de film. Speciaal voor jou samengesteld, alvast ter voorbereiding of gewoon om lekker te lezen mocht je niet in de gelegenheid zijn om de film te zien.

Wil je deze reader ook graag ontvangen, meld je dan hieronder aan.

Programma Boek & Film

05-10 The circle | Boek & Film
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
02-11 My cousin Rachel | Boek…
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
07-12 The beguiled | Boek & Film
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen