Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Bibliotheek / Moeite met lezen? / Slechtziend?
Info

Slechtziend?

Gesproken boeken


Is lezen niet goed mogelijk, dan is er een prima alternatief: boeken in gesproken vorm. Met zo'n gesproken boek of audioboek geniet je van een boek dat voorgelezen wordt. Dit kan met de luisterboeken die je kunt lenen aan de Oude Boteringestraat. Maar nog veel beter met de nieuwe landelijke bibliotheekservice Passend Lezen

Passend Lezen

Gesproken boeken zijn bij Passend Lezen exclusief verkrijgbaar voor mensen met een leesbeperking. Met een Bibliotheekabonnement is dit helemaal gratis. De audioboeken zijn volledig afgestemd op je wensen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een handige navigatiestructuur.

Verklaring leesbeperking

Om gebruik te kunnen maken van Passend Lezen, moet u eenmalig een Verklaring leesbeperking invullen. De uitgevers stellen gesproken boeken namelijk alleen beschikbaar aan mensen met een leesbeperking. Dat kan dyslexie, blindheid of slechtzienheid zijn, maar ook afasie of een motorische beperking. U kunt de verklaring online invullen. Ga daarvoor naar Passend Lezen, klik op Meld je aan, en de rest wijst zich vanzelf.