Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Bibliotheek / Moeite met lezen? / Beter lezen en schrijven?
Info

Beter lezen en schrijven?

Moeite met lezen of met de Nederlandse taal? Bezoek dan ons LEESenSCHRIJF!plein. Het is te vinden op de tweede verdieping van de Groninger Forum Bibliotheek Oude Boteringestraat. Ook ben je welkom bij een van onze Leesclubs Makkelijk Lezen. In bijna al onze vestigingen is er wel een. 

LEESenSCHRIJF!plein: Wat is er te vinden?

  • Makkelijk leesbare boeken
    Van veel bekende boeken is er ook een simpele versie. Zoals van boeken van Kader Abdolah, Kluun en Baantjer. Ze zijn eenvoudig geschreven: zonder moeilijke woorden en met korte zinnen. Ze hebben grote letters en zijn niet dik.
  • Taalboeken en –cd’s
    Wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven? Op LEESenSCHRIJF! zijn taalcursussen op verschillende niveaus. Maar ook boeken over Nederland, woordenboeken en meer. Oefenen zonder te lezen kan ook. Met de cd’s, cd-rom’s en dvd’s.
  • Oefencomputers
    Op onze oefencomputers kun je gratis oefenen. Gemakkelijke programma’s helpen daarbij. Je kunt meteen aan de slag.

Je krijgt meer plezier in lezen en schrijven als je de taal beheerst. LEESenSCHRIJF! helpt daarbij. Ken je iemand die moeite heeft met lezen en/of schrijven? Neem hem of haar eens mee naar LEESenSCHRIJF!

Groepen kunnen tijdens een gratis bezoek op een aansprekende manier kennis komen maken. 

Heb je vragen of wil je een groepsbezoek regelen? Mail dan naar  of bel (050) 368 36 48.

Leesclub Makkelijk Lezen

Lezen is leuk... en handig. Samen lezen is leuker. Ook als je er net mee begint. Voor mensen die beter willen leren lezen is er een Leesclub in alle bibliotheekvestigingen: VinkhuizenDe WijertSelwerdBeijumLewenborgHoogkerk en de Oude Boteringestraat.