Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Bibliotheek / E-overheid
Info

E-overheid

Nederland digitaliseert. Het Groninger Forum helpt!
Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Het Groninger Forum biedt hulp bij veel zaken die te maken hebben met de digitale overheid. Graag informeren we je hierbij waarvoor je terecht kunt bij het Groninger Forum.

Cursus Klik&Tik
Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leer je de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Tot slot leer je ook meer over sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp. Ben je in de bibliotheek dan kun je op een computer de gratis cursus volgen via de website vanĀ oefenen.nl.

Cursus Digisterker
Meer en meer verloopt de communicatie met de overheid via het internet. Overal moet je tegenwoordig formulieren voor invullen. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen, dan is er de gratis cursusĀ Digisterker. Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.