Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Bibliotheek / Digitaal aanbod / Digitale databanken
Info

Digitale databanken

In de Bibliotheek kun je (ook als je geen lid bent) gratis gebruikmaken van verschillende exclusieve databanken. De databanken zijn te raadplegen op diverse computers in de Bibliotheek. Hieronder vind je een overzicht. Vraag gerust een van onze medewerkers om meer informatie.

Publiekwijzer

Met Publiekwijzer kun je zoeken in de collecties van bijna 400 Bibliotheken en in geïntegreerde bestanden met bibliografische data, inhoudsopgaven en links naar volledige tekst.

LiteRom

LiteRom bevat recensies van boeken van Nederlandstalige literaire schrijvers vanaf 1900. Daarnaast vind je in LiteRom artikelen uit kranten, weekbladen en tijdschriften over de schrijvers zelf.

Consumententests

Alle tests van de Consumentenbond van 1998 tot nu. Handig als je bijvoorbeeld een wasmachine, televisie of tablet wilt aanschaffen.

Uittrekselbank

De Uittrekselbank bevat uittreksels van Nederlandse en buitenlandse literatuur, voorzien van aanvullende informatie over het leven en werk van van auteurs.

Winkler Prins Encyclopedie

De Grote Winkel Prins Encyclopedie bevat 60.000 artikelen met veel multimedia, een interactieve atlas en woordenboeken. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de Junior Winkler Prins, met video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's. Jongeren vanaf 10 jaar kunnen gebruikmaken van de Studie Winkler Prins.

Van Dale Woordenboeken

Online woordenboeken Duits, Frans, Spaans en Engels, en het Groot woordenboek van de Nederlandse taal.

Theorie-examen rijbewijs

Proefexamens voor theorie rijbewijs bromfiets, motor en auto.